První ročník v knihovně TUL

V pátek 14. 6. měl I. ročník naplánovanou návštěvu knihovny TUL, která sídlí v budově H v ulici Voroněžská. Po příchodu se nás ujali průvodci – zaměstnanci – a provedli nás prostory celé knihovny. Informovali studenty o možnosti navštívit knihovnu kdykoliv zdarma. Zároveň dostali studenti informace o tom, jak se registrovat a o dalších možnostech co a jak v knihovně využít (tiché boxy, oddychovou zónu, oddělení jazyků, beletrie, odborné publikace, stolní hry, projektovou místnost, počítače a mnoho dalšího). Dostali jsme se dokonce i do běžně nepřístupného skladu knih a byli jsme překvapeni množstvím uložených publikací, bakalářských a diplomových prací, starých novin a dalších knižních „pokladů“. Po této oficiální části měli studenti možnost strávit půl hodinu v prostorách knihovny a využít tento čas podle svého. Někteří prohlíželi a pročítali knihy, jiní hráli stolní hry a někteří využili i přilehlé kavárny k posezení a občerstvení. Podle přiložených ohlasů se akce vydařila a studenti objevili skvělé místo, kde mohou trávit čas.

profesorka K. Csibová a profesor M. Blecha

Z ohlasů studentů:

Jsem rád, že jsem objevil nové místo, kde si můžu nerušeně číst a odpočívat.

Honza F.

Zvažuji, že si zařídím členství. Dozvěděla jsem se užitečné informace. Chvilkami to bylo trošku… Ale možná to bylo nutným dodržováním tichosti v knihovnách. Díky tomuhle jsem se dozvěděla o místě, o kterém jsem nevěděla 16 let, co žiju v Liberci.

 Viky

Bylo to hezké ozvláštnění výuky. Objevili jsme nové místo, kam si můžeme jít odpočinout, učit se a měli jsme možnost nahlédnout i do skladu knihovny. Byl to hezký zážitek.

Míša

Můj skvělý vztah ke knihám mě spojuje s každou knihovnou, a proto jsem za návštěvu vděčná. Díky velkému výběru knih v cizích jazycích se s chutí brzy vrátím zpět.

Markéta

Exkurze do knihovny se mi líbila. Zajímavé bylo podívat se do skladu. Povídání na mě bylo až příliš dlouhé, ale zato jsme se dozvěděli mnoho nového. Určitě jsem tu dnes nebyla naposledy.

Justa

Bylo super, že jsme navštívili takové místo. O knihovně jsme se dozvěděli spoustu informací, podívali se do skladu knih. Sklad byl velký zážitek, viděli jsme dvě místnosti plné diplomových a bakalářských prací. To bylo skvělé.

Eliška

Velmi se mi líbil sklad, protože tam bylo hodně starých knih. Přednáška byla zajímavá a knihovna velmi útulná. Jsem moc ráda, že jsem mohla knihovnu navštívit.

Hanka 

 

Fotografie naleznete zde.