Pečení se sekundou aneb od učebnice k troubě
Sekunda se poslední dobou v angličtině zabývala látkou a slovní zásobou, která zahrnuje druhy pokrmů, názvy potravin, použití členů, vyjádření množství různých potravin a procvičení instrukcí k vaření. Skupina profesorky Csibové se rozhodla vyzkoušet recept, který se objevil v učebnici jako součást této kapitoly. Je to recept na typický a oblíbený anglický dezert Apple Crumble (vařená jablka pokrytá drobenkou), který se podává s hustou smetanou. Jedna ze studentek tuto pochoutku připravila doma a v hodině si na ní všichni pochutnali. Vyzkoušeli jsme variantu se sladkou šlehačkou i kysanou smetanou. Tento jednoduchý, ale chutný dezert může sekunda všem doporučit. Tohle je důkaz, že učebnice se někdy dají i „vychutnat“, jak můžete vidět na fotografiích.
profesorka K. Csibová